Glömde ju att berätta om maten...

Jag funderade i några dagar på vad vi skulle bjuda Lars och Cissi på... Eftersom jag inte äter kött (bara fisk och kyckling) så skulle det ju vara trevligt att bjuda på nånting som alla kunde äta. Valet föll på fylld kycklingfilé! Jag tycker att det är roligt att testa nya maträtter och varje gång jag ser "halv åtta hos mig" så hittar jag nåt nytt jag vill testa! Igår blev det förrätt och efterrätt från programmet! Till förrätt gjorde jag kall, krämig avocadopaj med räkor, men den blev lite tråkig, det hade gärna kunnat fått vara rödlök i. Till efterrätt blev det vit chokladmousse med apelsin. Dock blev det lite för mycket med tanke på hur mättande varmrätten var... Men den smakade gott, tyckte jag då, som gillar Romerska bågar! ;-)
Varmrätten gjorde vi så här: Vi hackade och stekte bacon. Blandade det med Creme Bonjour extra vitlök, soltorkade tomater och basilika. Vi gjorde ett snitt i kycklingfiléerna och stekte dem i stekpannan så att de fick lite färg. Sen fyllde vi filéerna med hälften av fyllnigen och stoppade in dem i ugnen så att de blev klara. Resten av fyllningen kokade vi upp med lite grädde och fond och gjorde en sås. Detta serverades tillsammans med färsk tagliatelle. MUMS!!! (jag gjorde allt med "sojabacon")

Åh, vad mycket som händer!

Det är så roligt att få se hur våra grabbar utvecklas. Charlie hittar på nya, roliga saker varje dag och Oliwer överraskar mig då och då med nya saker han lärt sig på dagis och av kompisar.
Charlie pratar en hel del nu, bl a acka=jacka, beijl=bil, tacka=traktor, kop=skopa och så vill han gärna hjälpa till att bära saker, duka åt sig själv och så gillar han att titta på sig själv i spegeln när han fått på sig nån rolig mössa eller en tröja med tex grävskopor på;-)
Oliwer ritar mycket nu. Det är mycket monster och små, små figurer i ett virrvarr på papperet. En hel del djur blir det också! Han är så duktig! Ikväll var jag och Oliwer på bio med Elton, Karin och Helmer. Så härligt att få lite egentid med Oliwer, det behöver han! Jag passade på att smyga igen ögonen en liten stund under filmen, men det varade väl i ca 30 sekunder, för Oliwer skakade på mig och sa: Mamma, du sover väl inte?
Igår hade vi Lars, Cissi och barnen här på middag och Elton stannade kvar här över natten. Det gick så bra! När jag vaknade i morse så hörde jag hur nånting skrapade mot sovrumsdörren och där stod det två små agenter i kalsonger och spionerade på mig;-)
Nu ska jag göra kväll och lägga mig och läsa! Är väldigt trött! Det måste vara den här långdragna förkylningen som gör mig så trött...
God natt!!!

Snuviga, men pigga ungar!

Grabbarna är förkylda, men det börjar bli bättre. Charlie blev tyvärr tät i luftvägarna häromkvällen, så det blev ett sjukhusbesök med tillhörande inhalation...
Idag har vi varit hemma hos Helmer och lekt, hela dagen! Karin gjorde supergod mat, som vanligt! :-) Charlie hängde med mig på toan och fick syn på badkaret, och jag berättade att man kan bada där... Då skrek han: "Baaadaaa!":-D Sötnöt!!! Han vill gärna hjälpa till med saker nu t ex tvätten, bära saker osv, så det är väl bara att tacka och ta emot! Snart går det väl över;-)
Nu ska jag fredagsmysa med Oliwer...
Ha en härlig fredagskväll!
Mina tankar ikväll går till kära Anna, som förhoppningsvis ligger och snusar bebis just nu!

Rolig ålder det här...

Charlie är i en så rolig ålder nu! Det händer saker hela tiden!!! Han säger "Tack" när han vill gå ner från matstolen eller när han får något. Idag när vi var hos kära grannarna så ropade grabbarna att de ville ha glass. Då spottade Charlie ut nappen och skrek:Gass!! :-) Underbart!! Han älskar att vara med sin fina storebror! Lyckan är att få låna en tv-spelskontroll och få sitta i brorsans säng och "spela"... Han har även börjat köra med småbilar på golvet. Blir lätt att hitta julklappar i år!;-)
Oliwer, lilla hjärtat, är sjuk nu. Förkyld, och då kommer ju luftrörsproblemen som ett brev på posten, så här inhaleras det för fulla muggar! Hoppas att han blir bra snart! Han fick ett Super Mariospel (som han sparat till själv) i brevlådan idag, så han får ta det lite lugnt och spela tv-spel så kanske hostan ger med sig...

RSS 2.0