Resultatet av vårt kakbak... Skorpor!



Vi skulle baka sega chokladsnittar, men de blev hårda som skorpor... Det går fort med varmluftsugn;-)

Nötallergi??



Så här såg Charlie ut efter att han fått en skål med pistagenötter över sig...

Sjukstuga igen!

I helgen var vi i Lofsdalen med våra underbara grannar. Tack för det! Det var supermysigt!
Jag har inte varit i skidbacken på många år, av olika anledningar men i helgen var det dags! Jag dammade av min gamla bräda, hyrde skor (vart har mina tagit vägen?) och en hjälm och sen var det bara att svälja stoltheten och ge sig ut i backen. Det gick faktiskt bra! Jag höll mig till barnbacken med övriga stugsällskapet, förutom när Magnus tog med mig på en nära-döden-upplevelse... Fy fan för korgliftar! Jag överlevde dock liftfärden och tog mig ned för backen. Tyckte till och med att det var riktigt roligt att åka bräda!

"Mommo och "morsa" var här och var barnvakt åt Charlie och när vi kom hem möttes vi av ett par blanka, men glada ögon. Han hade feber! *Suck* Mormor tyckte att han var lite varm på morgonen, men han var pigg så hon tänkte inte mer på det. Vi har dock varit hemma hela veckan. Jag och Magnus har delat upp dagarna, så att vi har kunnat jobba halvdagar. Jag vill inte missa så mycket på jobbet och Magnus har massor att göra på sitt!
Inatt tjöt det av Oliwer... Han fick vara hemma och vila upp sina stackars luftrör idag. Vi får se om han orkar gå på dagis imorgon.

Jag jobbade eftermiddag idag, så då passade jag på att fixa och dona lite hemma, i den mån det gick utan att Charlie gnällde loss. Jag hann köra några tvättmaskiner, baka sega chokladsnittar (som blev hårda som skorpor..), torka skåpluckor och byta sängkläder. Imorgon ska jag försöka komma ut på en liten prommis när Charlie ska sova. Jag blir galen av att inte få frisk luft!

Igår tog vi fram Oliwers cykel. Vi blev ovänner efter ca 50 meter då han skällde på mig för att jag inte höll i honom. Han vinglade fram och tillbaka över vägen och jag tjatade tillbaka;-) Sen blev han sur för att vi inte cyklade så långt. Han var nog för trött helt enkelt. Det är ju så när man inte känner sig riktigt hundra...

Imorse råkade Charlie välta ner en skål med skal från pistagenötter över sig själv. Det fanns även kryddor och smulor från chilinötter i den. Han grät eftersom han fick skålen i pannan. Jag dammsög upp allt och tänkte inte mer på det. Efter ca 15 minuter så var han alldeles prickig på halsen och bröstet. Jag blev orolig och ringde dagis för att fråga om det går vattkoppor... De trodde att det kunde vara svinkoppor, hemska tanke!
Funderade på om det kunde vara en reaktion på nötterna, och ringde sjukvårdsrådgivningen. Hon hade inte en aning, men kunde inte utesluta att det var så. Jag skulle hålla koll på andningen.
Efter att han tvättat av honom så bleknade utslagen/prickarna och det gör att jag blir ännu mer orolig. Är han allergisk mot nötter...??? Kanske nåt man borde kolla upp? Han har fått smaka nötter tidigare, men aldrig reagerat. Kan man verkligen vara allergisk mot enbart pistagenötter, eller kan det ha varit kryddorna?
Skumt var det ialla fall!

Nu ska jag sätta mig ner med Oliwer och leta efter "Hörlurare" på nätet. Han har sparat pengar och vill köpa ett par som han kan ha till sin dvd.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Härlig dag i backen!

Iförrgår kom min älskade lillebror hit. Så mysigt att få rå om honom lite, och barnen blev överlyckliga! Han stannade dock bara över natten, sen skulle han iväg på nya äventyr... ;-)
Igår morse  frågade jag Oliwer om han kunde tänka sig att åka skidor eller skridskor, men han protesterade högljutt. Eftersom han varken kan åka skidor eller skridskor och inte heller har några planer på att lära sig, så ville han hellre leka med en kompis. Mamman förvandlades då till ett sånt där monster som man inte borde bli, ni vet så där opedagogisk och fruktansvärt otrevlig. Jag kände att det tamejfan fick vara nog! Han kan inte spela tv-spel eller kolla på film hela dagarna! Bor man i Norrland så måste man kunna åka skridskor eller skidor, annars får man gå i ide 5 månader per år... Han förstod nog vad jag menade, men fungerar så att om det är något han inte klarar av så struntar han i att försöka. Vet inte hur många fighter vi haft om detta... Lovade honom att det skulle bli roligt att åka skidor när han väl lärt sig, så vid lunchtid packade vi in barnen i bilen och styrde kosan mot Järvsö, till skidbacken.
Han älskade det! De har ett rullband i en liten backe, där barnen kan åka "lift" själva. Det var jättespännande och sista gångerna vågade han kliva på det själv, utan minsta hjälp från oss. Han vägrar att ploga så han fick åka som han ville och "sladdbromsa". Fort gick det, men jag är inte säker på att han visste vad han gjorde;-)
Vi får se om det blir en sväng dit idag också:-)
Det är sådär kul att ha med sig den minsta ligisten, eftersom han inte förstår faran i att spring runt i slalombacken... Han lekte en del i klätterställningen med andra barn, men det är trots allt inte avslappnat att ha honom med.

Kortet var kapat!!!

Anledningen till att mitt kontokort inte fungerade var för att det blivit "skimmat". Det är alltså något, nånstans, som har kopierat mitt kort och försökt använda det... Jag blev uppringd av banken på måndagen och den vänliga människan jag pratade med berättade att någon försökt tagit ut pengar i Uruguay med mitt kort. Banken hade då känt av att det var nåt fuffens på gång så de spärrade kortet. Tack för det Nordea!!!!! Inte för att det någonsin finns mycket pengar på mitt kort, men det hade ju varit fruktansvärt tråkigt om jag givit bort pengar till skurkar! Undrar bara vart de skimmat det...  Nån fler som råkat ut för detta i Ljusdal?

Det går bättre och bättre på mitt nya jobb. Jag börjar förstå mig på systemen nu och har kunnat hjälpa kunderna själv ett par gånger utan att behöva belasta någon annan... KUL!:-)
Imorgon är det redan fredag! Jösses vad tiden går fort!!!! Då ska vi testa att laga en kycklinggratäng med pepparost i, hoppas att den blir god och att barnen gillar den!

Nu blir det sängen för jag är galet trött på kvällarna, vilket iofs är skönt! Får se om jag ger mig på att gå till jobbet i morgon, för det har varit så himla halt på vägarna de senaste dagarna. Det är väl kanske inget man ska klaga på för det betyder ju att vi är på väg mot varmare tider;-) Idag var det 3 plusgrader då jag hämtade grabbarna, wiihooo!!!

Sov så gott världen!!!

RSS 2.0