Vilken kaosdag!!!!

Imorse packade jag in grabbarna i bilen och styrde kosan mot Hudik, för en dag med Buspalatset/Mulle Meck, shopping och McDonalds. Efter bara en liten bit började det att snöa. Såna där torra, "kalluftsflingor". Himlen var alldeles vit och tjock och bara lyste SNÖÖÖÖ! Igår kväll kikade jag på SMHI.se, som sa att det kunde komma snöbyar, men att det skulle bli ett sånt kaos trodde vi aldrig! Det fullkomligt vräkte ner! Att dra runt med barnen på stan blev en plåga. Eftersom jag ville komma hem innan det mörknade så kände jag mig stressad hela tiden och fick motvilligt berätta för Oliwer att det inte skulle bli vare sig Buspalatset eller Mulle Meck... Usch, vad besviken han blev!! Inne på leksaksaffären spårade Charlie ur och tryckte på larmknappen på toan, tänkte ta sig en svängom med toaborsten och sprang runt utan strumpor och skor... Storebror försökte visa mig allt han önskar sig och eftersom han kommit i 1000-frågorsstadiet så jagade han efter mig och undrade allt om Ben 10-gubbarna som han var sugen på. Jag var alldeles svettig när Oliwer, efter att vi kommit ut därifrån sa: Mamma, jag är bajsnödig... Så var det bara att springa i snöyran till nästa affär för att låna toan.
På vägen hem skulle jag kila in på Ica Maxi och handla fredagsmys... På parkeringen var det en riktig cirkus! Eftersom jag inte har någon vindrutetorkare på bakrutan (den ligger hos Sellmans) så fick jag sopa av rutan innan jag satte mig i bilen, men innan jag hunnit backa ut så var den översnöad igen. Bilar stod överallt och väntade på plats, folk sprang huller om buller på parkeringen. De kilade mellan bilarna, framför bilarna och BAKOM backande, snötäckta bilar och jag lärde mina barn såna där ord som man inte får säga... Förlåt barn! Hoppas att ni inte får några bestående men!
På vägen hem var det mycket trafik första biten, sen upphörde både snön och trafiken. Vi kom hem helskinnade, skönt!!

Magnus och resten av Ljusdals TK har varit och spelat tennis i Hudik och de vann! :-) Imorgon väntar seriefinal i Tennishallen, kom dit ni som kan!!! Det startar kl 10 och det bjuds på glögg och pepparkakor!
Vi har celebert besök, i form av Mattias, som får ligga på den hemska tältsängen, förlåt för det!;-)

Nu ska jag lägga mig på kudden och hoppas att barnen får sova lugnt i natt, utan den hemska hostan.

God natt!

Livet är bra härligt!

Imorse lämnade jag och Oliwer lillebror på dagis. Det gick bra! Jag klädde av honom och så fick han gå in i köket för att äta frukt och då hade han nog inte tid att fundera på vart vi tog vägen;-) Efter det gick Oliwer ner till H&F för en massa bus. Själv gjorde jag mig i ordning för jobb! Mormor och morfar kom för att vara barnvakt åt barnen som inte var hemma;-) Det var riktigt kul att jobba! Det var en sån där dag då jag hade att göra hela tiden, såna dagar älskar jag!
När jag kom hem hade Magnus lagat mat. Lyxigt!! Så här kan jag ha det varje dag!;-)

Härlig dag!



Idag lämnade jag Charlie själv på dagis i några minuter. Han skickade pussar och vinkade genom fönstret. Inga problem där inte!!!;-) Jag åkte ner på macken en sväng och när jag kom tillbaka så hade han inte ens märkt att jag var borta:-) Imorgon ska jag lämna honom en längre stund, så att han får äta med de andra barnen. Det går nog bra! Undrar om mamman kanske ska packa träningsväskan och damma av gymkortet då... Det var ju inte igår!
Häromdagen pratade vi om att Oliwer alltid slog huvudet när han var liten. Han tog liksom aldrig emot sig, utan landade alltid med huvudet först. Charlie slår sig sällan, men det skulle jag inte sagt! Idag ser han ut att ha gått en boxningsrond! På morgonen ramlade han och skrubbade näsan i snön och på eftermiddagen ramlade han på bron och slog ögat:-( Stackarn!
På eftermiddagen hämtade vi brorsan på snowracern och det tyckte båda grabbarna var härligt!!!

Ingen av dem är riktigt kloka!;-)


Dagisfotografering...

Idag har Charlie haft sin första dagisfotografering... En eloge till fotografen, för gud vilket kaos med alla barn som inte ville sitta stilla. Jag skulle bli galen!!! Syskonbilden blev bra och det på Charlie blev ok, tror jag.
Nu ska vi städa för imorgon ska vi ha mammalunch här och just nu ser det ut som ett bombnedslag! Kommer inte ihåg sist jag städade faktiskt!

Inskolning på dagis...

Charlie ska börja på dagis!!! Vi hälsade på för första gången i förrgår och sen har vi varit där en stund varje dag. Han verkar trivas jättebra! Jag måste erkänna att jag hört negativa saker om förskolan, som att de inte är ute så mycket och att det är tråkiga lokaler, men jag måste säga att hittills tycker jag att det verkar jättebra! Barnen har varit ute varje dag när vi varit där och då har vi varit där vid olika tider. Tyvärr har de inte någon riktig gård, utan håller till utanför, på framsidan, men för Charlies del spelar det nog ingen större roll, eftersom han är så liten. Idag var Oliwer med och vi höll oss lite för oss själva så fick Charlie komma till oss om han saknade oss. Han ropade efter mig några gånger, men gick självmant ifrån mig för att leka med de andra barnen. Han gick även in i köket och ville upp på en stol. Han fick en banan, men ville inte äta förrän fröken Anna också åt en bit;-)
Hoppas, hoppas att detta kommer att gå bra!!! På måndag är det dags för första fotograferingen:-) Ska bli spännande!
Vi har fått snö, jättemycket snö! Oliwer älskar att vara ute nu! Han var på utegrupp i 5 timmar igår och när han kom hem ville han ut igen, och då var han nog ute ett par timmar till:-) Mysigt! Jag ska försöka ta med mig båda grabbarna ut på en pulkatur nån dag och har vi lyckan med oss så kanske det kan bli några fina bilder:-)

Idag har jag slagit in de första julklapparna. Jag hade beställt lite grejer från www.lekmer.se. Oliwer fick ett "Jakten på den försvuna diamanten"-spel och en låda med blandade Legobitar. Det var bra pris på den, 129:- (ord 199:-) Lego kan man ju inte ha för mycket av! Charlie fick ett fordonspussel och armpuffar till badet.
Det är så mysigt med julen! Jag har smygpyntat lite med julkuddar, julduk och lite andra detaljer. Jag vill inte ha sådär hysteriskt mycket med tomtar och en massa tjafs. Det blir mest vitt, rött och silver!

Hemma igen!

Nu är vi hemma efter en mysig helg i Sundsvall! På lördagen tog jag med mig Oliwer, Charlie och kusin Melker ner på Drakborgen, där de fick röja i ett par timmar. Herregud, vad Charlie är tuff! han skällde på de andra "bebisarna" som gick i vägen. Han pekar, viftar och domderar! Hahaha!
Han sprang runt med nappen i munnen och rätt som det var så fick han syn på glassdisken, sträckte upp armarna mot mig, spottade ut nappen och skrek "gaaaaassss"! Sötunge!
Han har pratat massor i helgen! Äpple är ett favoritord! Fast det låter "pläääpllläää" när han säger det.
Oliwer har börjat att testa oss en hel del. När han inte får som han vill så säger han: Jamen då flyttar jag då! Eller Jamen då kan Charlie få alla mina grejer och ta hela mitt rum! Oftast handlar det om när Charlie vill låna nåt av Oliwer och han inte får det. Då brukar jag säga att han visst kan få låna den grejen eftersom han inte förstör nåt. Han vill bara bära runt på Oliwers prylar. Han känner sig lite stor när han får hänga på brorsans rum;-)

Åh, nu vill jag ha jul! Baka pepparkakor och julpynta! Jag drack Julmust igår och det är ju så gott!
Jag ska få jobba en hel del inför julen och det ska bli så kul! Hoppas att vi får nån dagisplats till lilleman bara... Möte om det imorrn, spännande!

Ikväll gjorde jag en helkroppsrenovering med filar, pellingkräm, hårinpackning och en massa annat. Herregud, vad välbehövligt! Måste dock ta tag i andra saker gällande hälsan också! Jag har hittat en knöl i ljumsken som jag måste hålla koll på! Det är säkert bara en ofarlig körtel som svällt eftersom vi är lite förkylda här hemma, men jag ska hålla kolla på den rackarn, för den är stor! Ca 2 cm i diameter...
Jag måste även komma ihåg att boka tid för att gå och kolla mina leder. Har gått så länge med leder som sprakar och låser sig så jag borde väl gå och kolla upp dem. Det är främst ljumskarna, höfterna och knäna som krånglar. Det har ju varit så i flera år och jag gissar att de inte blir bättre med åren. Jag har en teori om att jag "böjt sönder" dem när jag var yngre, då jag var så himla överrörlig... Ibland när jag sitter på golvet och leker med barnen så brukar jag tänka att om det skulle hända något nu, som att jag ser att Charlie håller på att ramla, så skulle jag aldrig hinna upp och ta emot honom... Då låser sig ljumsken direkt och det tar ca 30 sekunder innan jag kan ta ett steg.

Måste ju berätta... Ikväll har det varit action på byn! Polisstationen och området runtomkring har varit avspärrat då man trodde att en väska, som hängde på dörren, innehöll en bomb. Det visade sig dock att det var nån snäll själ som hängt upp den upphittade väskan där, eftersom stationen var obemannad. Den inkallade bombgruppen, från Sthlm, slapp komma upp! Det var för väl! Nu kan vi använda de pengarna till riktig bovjakt!

Nä, nu är det dags att lägga huvudet på kudden. Ska bli ljuvligt att få sova i sin egen säng igen! Jag har iofs sovit rätt ok i Sundsvall, men vi låg 4 st i mamma och pappas säng...

God natt allihop!

Syskongunga


Oliwer i sockerdrickaträdet...


Små grabbar på stor bänk...


Vacker gammal dörr på Norra Berget


Mysig eftermiddag på Norra berget!

Idag åkte jag och smågrabbarna upp till Sundsvall så att pappan kan träna och ha lite herrmiddag! Vi har precis kommit hem från Norra Berget där grabbarna lekte i lekparken och kikade på huset där tomten bor. Nu väntar vi på Stockholmsligan, hela gänget! Det ska bli roligt, för det var alldeles för längesen vi sågs allihop!

Tvättstugekaos!!!

Nån som har tips på hur man får ordning och reda i tvättstugan? Det ser ut som ett bombnedslag jämt! Skulle vilja ha länkar till bilder på snygga tvättstugor med smart förvaring...

Charmiga Charlie!


Underbara unge!


Pumpan som vaktar vårt hus...


Lite mys på byn...

Usch, vilken hemsk förkylning vi drar runt på! Det går liksom inte riktigt över:-( Och så har det varit sen Spanienresan i September... Men nu tänker vi bli friska så att vi kan få träffa mormor och morfar i helgen!
Idag tog vi en liten sväng ner på byn. Charlie får så sällan gå själv, blir ju mest att han sitter i vagnen, men idag fick han springa lite själv, ända tills han kom på att han inte tänkte följa med oss till leksaksaffären;-)
Egentligen hade vi tänkt åka ner på köpingen ikväll, det är ju spökafton, men jag känner att det inte kommer att bli som vi tänkt iaf. Ingen av Oliwers kompisar ska ner ändå så vi stannar hemma och äter godis ist!;-) Kanske, kanske jag hinner göra ett välbehövligt fotbad när grabbarna somnat...

RSS 2.0