Sjuk liten Charlie...

Idag har Charlie varit riktigt dålig! Han fick ju 1-årssprutan igår och imorse när han vaknade hade han närmare 40 grader... Han har varit väldigt hängig hela dagen och vill helst inte gå nånting själv. Han fick en Alvedon vid sextiden och åt hyfsat till middag, men han blir inte pigg:-( Hoppas att det är över till imorrn, för då ska vi ta en riktig långprommis!
Oliwer har varit i Hybo med dagis, för första gången. Det är en stor grej för honom, för när man åker dit så innebär det att det bara är ett år kvar på dagis;-) De hade haft jättekul!
Själv har jag varit på ÖNH i Hudik och undersökt mina öron och kollat hörseln. Jag skulle boka en ny tid om 3 månader och har jag fått en till öroninflammation då eller om trumhinnan spruckit så verkar det som att de kommer att sätta in rör. Det blir jag och alla barn dårå;-)
Nä, nu ska jag se ett avsnitt av "Halv åtta hos mig"...
Sov så gott!

Vaccination...

Idag har Charlie fått två sprutor, en i vardera lår... Lilla hjärtat! Han kunde få ont och feber på kvällen, och det fick han! Han har så ont att han inte kan gå:-( Han grät sig just till sömns i min famn och är varm... Hoppas att det går över fort!
Imorgon ska jag till ÖNH och kolla mina öron. Spännande!

Nu har vi landat i tillvaron!

Det är inte bara att resa! Allt som ska organiseras och fixas och tvättas och packas om för nästa resa, det tar en massa energi! Nu har vi kommit hem från Spanien och hunnit med en tripp till Sundsvall i helgen. Jättemysigt! Vi hittade en vinteroverall till Charlie och mössor och handska till resten av familjen. Det är ju nämligen minusgrader på nätterna nu och då dröjer det inte länge tills snön faller...
Hemresan från Spanien gick bra! Charlie satt stilla de första tre timmarna, han sov till och med en liten stund:-) Den sista timmen blev han lite otålig, men med lite mutor så flöt det på bra!
Idag står det vaccination på schemat! Charlie ska på 1-årskontroll! Hoppas att det går bra!
Han har fått två kindtänder nu, inte konstigt att han dregglat som en galning!

Det som gäller här hemma nu är innebandy!!! Jösses, va grabbarna spelar! Så roligt!
Nu ska jag gå och rädda födelsedagståget, innan Charlie slår sönder det...
Ha en underbar dag!!!

Ösregn i 25 graders värme...

Idag när vi vaknade var det molnigt. Då bestämde vi oss för att åka till Fuengirola! Så jag, Magnus och Oliwer tog bussen, efter att först ha väntat på den i en timme:-( Vi hittade inte en enda spännande affär! Vi hittade ingen restaurang som lockade heller, så det blev Burger King...
Till middag skulle jag göra fisksoppa, men fisken var djupfryst, så det fick bli kinamat! Nyttigt värre! Tur att jag simmade några vändor i poolen innan;-)
Charlie har varit lite varm på mornarna men eftersom han är förkyld har vi inte gjort nån stor sak av det hela. Ikväll upptäckte jag att han håller på att få en hörntand! Storkillen!
Oliwer har också blivit värsta storkillen! När vi kommer in på restauranger eller affärer så säger han: Hola! Och när han får hjälp så tackar han genom att säga: Thank You! ;-) Då det är dags att gå ropar han: Adiós! Min duktiga kille!!!!! Igår när vi var nere på hörnet så presenterade vi oss för servitören på engelska, men inte Oliwer minsann... Han sa: Me llamo Oliwer! (hoppas jag stavade rätt)
Nu blir det en tidig kväll för frun!
God natt på er!

Framme i Spanien!

Resan gick fantastiskt bra! Charlie skötte sig exemplariskt! Han sa inte ett knyst! Var vaken under de första två timmarna men efter en flaska välling så somnade han i min famn och sov i ca 1½ timme. Han vaknade strax innan det var dags att landa.:-)
Framme på flygplatsen överraskade Oliwer, farmor och farfar oss. Underbart!!!!! Vi tog tåget hem och installerade oss.
Vi har solat och badat, både i poolen och i havet. Jag ser dock ut som en kräfta efter en dag vid havet, så för morgondagen har jag solförbud;-)
Oliwer har varit så himla duktig och lärt sig att flyta med armpuffarna på. Han har ju aldrig fått bekanta sig med vatten den "naturliga vägen" så han behöver lite längre startsräcka, men innan semestern är slut så simmar han nog;-)
Nu ska vi gå ner på hörnet och äta glass och kanske ta oss nåt svalkande att dricka... ;-)
Ha det så gött allihop!

Nu äntligen...

Vi har påbörjat vår resa till Spanien! Vi mellanlandade på storebrors hotell för en natt, innan vi tar planet till Spanien imorgon. Längtar efter Oliwer så att jag håller på å dör! På vägen ner spelade vi musik för Charlie och hörde låten Var ligger landet där man böjer bananerna, och där sjunger killen om att han vill kunna lika mycket som sin storebror... Det räckte för att jag skulle bli alldeles tårögd, och tänka på "vår" storebror!
Nu ska Charlie få sig ett välförtjänt bad, efter lite lek i en lekpark. Måste erkänna att vi är liiite nervösa för att det ska bli nåt tok för det tjuter av Charlie när han andas... Håll tummarna för att det inte blir nåt!
När Charlie somnat ska vi beställa upp mat på rummet och kanske krypa ner framför en film:-)

Tomt utan Oliwer...

Nu har Oliwer varit i Spanien i några dagar och det är så tomt utan honom! Men snart får vi pussa på honom igen! Åh, vad jag längtar! Vi skypade med honom idag och det var så roligt att få se honom när vi pratade! Han visade snäckor som han plockat och berättade att de skulle äta på resaturang ikväll;-) Mysigt!
Imorse tog jag och Charlie en prommis till Öppna Förskolan och sen blev det en lunch med Maria och söta Majken. Det var jättemysigt! Sen gick vi hem och var ute en stund på gården, det var ju så fantastiskt väder! Friskt i luften men ändå väldigt varmt och skönt!
Imorrn blir det tvättning och packning för jag och Challe drar till mamma och pappa i några dagar innan det är dags att packa om för att åka till Oliwer!!!!!!

Nu har Oliwer åkt...

Det är tomt! Jag lyckades hålla mig från att gråta inför honom, men när de backade ut från infarten så kom tårarna... Usch, det känns jättehemskt att vara ifrån honom så länge, 9 dagar! Vi som inte varit ifrån varandra mer än 2-3 nätter som mest. Visserligen ses vi snart igen, men just nu känns det som en evighet!
Jag älskar dig lillfisen!

Long time...

Så har man misskött bloggen igen... Skäms på mig!
Det är liiiite mycket just nu! Jag jagar Charlie hela dagarna, eller rättare sagt allt han slänger omkring sig! Jösses, vad jag får plocka efter denna kille! Allt ska undersökas! Idag plockade han isär en mus till datorn...
Oliwer har inte varit på dagis på 3 månader så idag skulle vi gå och hälsa på och det var mycket viktigt att mamman och lillebror var kvar och att han skulle följa med oss hem när vi gick. Vi var med på samlingen och sedan gick vi ut på gården och lekte. Charlie kommer att passa alldeles ypperligt på dagis! Han var i sjunde himlen när han fick vara i närheten av alla stora barn! Lyckan var total när en liten flicka kom bärandes på en docka. Charlie blev helt galen och skulle fram till dockan! Hon satte sig ner så att han fick se den och han slängde armarna om dockan och pussade den. Han trodde att det var en bebis... Sötunge!
När det var dags att gå hem så kunde Oliwer tänka sig att stanna kvar och äta och leka en stund till. Han var kvar ända till kl 13! :-)

Nu är hösten här! I morse var det +5 grader ute. Riktigt friskt och härligt! Oliwer ville gå genom skogen till dagis och det fick han göra. Vi mötte upp honom vid skogskanten vid dagis. Älskade storkille!
Han åker till Spanien med farmor och farfar på lördag. Vi ska vara utan honom i 9 dagar!!!!! Hur ska jag överleva? En sak är säker och det är att jag kommer att gråta sönder kudden när han åker till tåget på fredagnatt. Som tur är får vi snart träffas igen, och där är det varmare än 5 grader;-) Charlie kommer också att sakna sin älskade storebror! Varje morgon, när vi ska väcka storebror, så kryper han upp och lägger sig över Oliwers ansikte och pussar och kramar honom:-D Det är underbart att se dem tillsammans när de är så söta mot varandra! Senare på dagen brukar det bli en del skrik och gråt när Oliwer retas med Charlie och tar saker av honom. Charlie skriker då så att trumhinnorna bokstavligen skallrar!!! Jag har aldrig hört på maken till skrik!

På eftermiddagen var Elton och Jesper här och lekte och jag gjorde köttbullar till middag. Herregud, vad de åt! Det brukar vara 2 "Magnusportioner" kvar, men idag låg det bara 3 köttbullar kvar på fatet!!! Jesper måste ha ätit en 10-15 stycken:-D Ska skicka receptet till mamman;-)

Nä, nu är det dags att göra kväll här i huset! Det är ju trots allt en dag i morgon också och då ska vi inhadla det sista till Oliwers resa!

Puss på er!

RSS 2.0