Ädelostpaj a´la A-K
Det här är en favorit! Denna paj, en flaska rött och lite skvaller och vips, så är kvällen räddad! ;-) Passar även bra på buffén!
Ädelostpaj
Ingredienser till pajskal:
2½ dl mjöl
50 g margarin
½ burk Kesella
Fyllning:
½ burk Kesella
1 dl grädde
2 ägg
Salt
Peppar
1 dl riven västerbottenost
1 trekant ädelost
Beskrivning: Mixa mjöl, margarin och kesellan i matberedaren eller för hand.
Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
Fyll sedan skalet med den rivna osten. Skär ädelosten i tunnare skivor och lägg ut över pajen. Blanda kesellan, grädde, ägg, salt och peppar och häll i pajskalet.
In med pajen i ugnen i 200 grader ca 25-30 minuter.
Servera med en god sallad och ett glas rött vin.
Ädelostpaj
Ingredienser till pajskal:
2½ dl mjöl
50 g margarin
½ burk Kesella
Fyllning:
½ burk Kesella
1 dl grädde
2 ägg
Salt
Peppar
1 dl riven västerbottenost
1 trekant ädelost
Beskrivning: Mixa mjöl, margarin och kesellan i matberedaren eller för hand.
Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
Fyll sedan skalet med den rivna osten. Skär ädelosten i tunnare skivor och lägg ut över pajen. Blanda kesellan, grädde, ägg, salt och peppar och häll i pajskalet.
In med pajen i ugnen i 200 grader ca 25-30 minuter.
Servera med en god sallad och ett glas rött vin.
Kommentarer
Trackback