Charlie går!!!

I går var mormor barnvakt åt grabbarna när jag jobbade. Charlie gick nästan hela dagen och höll mormor i ett finger. Igår eftermiddag ställde vi honom på golvet och ropade på honom och då gick han mellan oss, utan problem! Idag när jag kom hem från jobbet så knatade han över gräsmattan som om han inte gjort nåt annat;-) Härligt!
Inatt ska Oliwer sova hos farmor och farfar. Han ringde nyss och sa god natt, och berättade att han fått en abborre som vi ska äta imorrn:-) Göttans!

Halsfluss...

Så har vi kommit hem från akuten, där de konstaterade att Oliwer har streptokocker i halsen:-( Halsfluss! Det blev penicillin. Tur att det blev så här nu och inte senare, när han ska åka bort.
De ville även ta ett crp men det ville inte Oliwer, som vanligt;-) "Mamma ska göra det" sa han. jag är ju inte den som är den, utan tog den lilla nålen och stack honom i fingret. "Det kändes ju inte. Jag tycker att du skulle bli doktor mamma, det skulle du passa som!";-) Tack för det! :-)

Charlie 1 år!!!

Grattis älskade Charlie! Hoppas att du haft en mysig dag!

Idag vaknade Magnus av att Oliwer kom in och väckte honom... Han hade fått ont i halsen, stackarn! När jag och Charlie vaknade blev det paketöppning:-)
Sen kom jag på att jag skulle sätta upp bokstäverna ovanför Oliwers säng och vänder ryggen mot Charlie. jag hör att han ramlar ner från Ikeapallen som står vid sängen och han grät till lite... Allt såg ut att gå bra, och jag fortsätter, men så vänder jag mig om och ser att det rinner en massa blod ur munnen på honom... Han hade slagit av strängen under överläppen:-( Ringde tandis som ville att vi skulle komma in och dokumentera det hela. Sagt och gjort! Det såg bra ut (bara en liten skada) och de sa att det till och med kan vara "bra" att slå av strängen, då den kan ställa till med att man får en glugg mellan framtänderna... Känner ni nån mamma som hade det som liten...? ;-)
På kvällen firade vi Charlie tillsammans med släkten som kom och åt lasagne. Jättemysigt! Charlie fick vara ute och leka med kusinerna. Oliwer var med så mycket han orkade, för han fick mer ont i halsen och verkar rejält svullen. Man ser liksom hur han får anstränga sig för att prata... Stackars lilla hjärtat!
Imorrn ska vi fira stora kusinen Emil:-) Hoppas att Oliwer orkar det, Emil är ju liksom en idol;-)

Söt som socker...



Tycker att Charlie är så vacker på denna bild, med smuts i halsvecket och allt;-)

Ont i halsen...



Oliwer vaknade med halsont i morse och jag sa åt honom att testa att gurgla med saltvatten... Det hjälpte tyvärr inte!

Knottbiten



På kvällskvisten var Charlie ute med sina kusiner och storebror på gräsmattan och blev attakerad av knott... Pappsen tog in honom och tvättade huvudet, därav frisyren;-)

Paketöppning...



Paketöppning på morgonen och Charlie är överlycklig för sin Teletubbiesfilm!

Tårta och härligt väder!

Denna helg har verkligen varit mysig! I lördags hade vi lite kalas för Charlie. Han fyller ju 1 år på tisdag!!! Tiden går så fort!
I går hade vi Anna-Karin, Hans och Hannes här på lite grillning, trevligt som vanligt! När de åkte hem vid tolvsnåret stupade jag i säng! Jag somnade nog på 30 sekunder;-) Trött tjej! Charlie stökade på inatt, vaknade vid 3 och somnade inte förrän vid 5:-( Då fick pappan ta över... Oliwer har haft en kompis här idag och på eftermiddagen fick vi finbesök av Felix som kom med en present till Charlie. En boll, som Charlie älskade! De busade en bra stund och under tiden passade jag på att hänga tvätt ute, det luktar ju så gott av den sen! Jag tog en kopp te och en bunt med inredningstidningar och satte mig på altanen, det var ljuvligt! Vädret har varit kanon idag! Varmt, men det har fläktat lite.
Nu ska jag dra upp benen i soffan och läsa "Konsten att säga nej - med gott samvete" av Jesper Juul.
Ha en trevlig kväll!


Sprucken trumhinna...

Inatt vaknade jag av att jag hade öronvärk... Är inte det nåt som barnen brukar stå för? Hursomhelst hade jag svårt att somna om, men lyckades efter en halvtimme och när jag väl vaknade på morgonen så rann det ur örat:-( Det innebär att det gått hål på trumhinnan... Det blev en dunderpenicillinkur i 5 dagar!
Jag fick även en remiss till ÖNH i Hudik för att kolla upp mina öron. Det är ju inte första gången detta händer...

Ritar hajar och dinosaurier för fulla muggar...


Oliwer utanför Ica...


Smile på beställning;-)


Förkylningstider...

Jag har blivit förkyld! :-( Charlie verkar också få sig en släng av detta, eller är det kanske han som har smittat mig?
Vi har varit på 4-årskalas hos grannarna idag:-) Mycket trevligt! De har gjort så fint i barnens lekstuga! Precis som jag skulle vilja göra, men jag har insett att vår lekstuga skulle få se ut så i ungefär en kvarts sekund, så det får bli ett projekt lite längre fram.
Jag har bakat en plåt med kärleksmums till 1-årskalaset som går av stapeln på lördag. Undrar vad jag ska hitta på mer... Skulle vilja testa nåt nytt! Det blir alltid samma här: Morotskaka(visserligen världens godaste om jag får säga det själv;-)), kärleksmums, bullar, chokladbollar och falsk toscakaka... Nån som har förslag på nåt gott att baka?
Jag kommer inte riktigt överrens med bloggen när det gäller att lägga upp bilder, men jag gör ett försök...

Charlie kan imse vimse spindel;-)

Jösses, vad det händer grejer! När jag sjunger "Imse vimse spindel" så följer Charlie med i vissa rörelser:-)
Vi har läst boken om Max Napp och i den är det en anka som tar Max napp. Då smäller Max till ankan och jag gör samma sak på boken då jag läser... Imorse satt vi och kikade i en djurbok och det dök upp en anka på en sida. Jag sa: Anka, varpå Charlie smällde till boken, hahaha! Undrar om vi redan nu ska kontakta Mensa? ;-)

Skön dag med familjen!

Idag vaknade "Halvmetern" kl 04:53... Suck! Vid 07:30 lyckades jag få honom att somna om och då passade även mamman på att sova en stund. Känns som att jag har en förkylning eller nåt på g och kroppen skriker efter sömn!

När alla vaknat så gjorde vi oss i ordning och åkte sedan iväg och köpte stolphattar till vårt nya altanräcke, som äntligen blivit klart:-) Efter det lagade vi Magnus cykeldäck som det varit punka på sedan förra året. Sen var det tänkt att vi skulle ta en tripp till biblioteket, hela familjen, men de har visst stängt på lördagar... Det fick bli ett besök på Albins för att köpa present till grannpojken som har 4-årskalas imorgon! En Star Warsdräkt blev det!:-)
På eftermiddagen tog vi en cykeltur ner på Ica och handlade inför middagen. Det går inte att cykla några längre sträckor med Charlie eftersom han verkligen avskyr både att ha hjälm och att sitta stilla...
För en stund sedan skjutsade jag iväg Oliwer för lek hos en kompis och jag ska förbereda maten för grillen. Det är ju så gott att grilla, det skulle jag kunna göra varje dag!
Imorse passade Charlie på att visa mig hur "vovven" låter... "Hö-hö-hö", låter den;-)

Tvättstugan

dsc00336 (MMS)

Tvättstugan


Charlie gungar...


Plocka svartvinbär...


Syskonkärlek


Är verkligen en usel bloggare...

Återigen har jag misskött min blogg genom att inte uppdatera den på ett tag:-(

Tiden bara rusar iväg och barnen växer i en rasande fart! Charlie, som fyller 1 år om 11 dagar, har tagit sina första steg och även sagt några ord. Häromkvällen frågade jag honom var han lagt sin napp och då svarade han: "Mapp, dääää". Vill han ha banan så sträcker han armarna mot mig och vill att vi ska titta i fruktskålen. Ser han en banan så säger han: "Baa, däää" och så smaskar han ljudligt...
Oliwer har blivit en riktig storkille i både tal och handling;-) Han har dessutom blivit väldigt känslig... Häromdagen hittade han en död humla och började gråta för att han tyckte så synd om humlan. Sötunge!!!

Är det någon som har tips på bra böcker för en 5-åring? Gärna om drakar, mysterier eller djur. Vi har alltid läst mycket för Oliwer och han har haft sina favoritböcker, men nu känns det som att det är dags att uppdatera bokhyllan lite...
Hans tidigare favoriter är:
  • Örnis bilar
  • Kalle Bromsvagn
  • Historien om någon
  • Alla böcker om Rakel (Martin Widmark)
  • Böckerna om Tummen
  • Böckerna om Halvan
Nu slukar han faktaböcker som värsta professorn;-) De handlar om väder, småkryp, reptiler och dinosaurier. Han är så rolig, för när vi kommer på biblioteket så går jag direkt till barnböckerna, men Oliwer säger alltid: "Mamma, jag går till faktahyllorna". Ibland känner jag att det blir lite för mycket faktaböcker, något som han höll med om häromkvällen, då han hellre ville läsa en "vanlig" barnbok.

RSS 2.0