Glömde ju att berätta om maten...
Jag funderade i några dagar på vad vi skulle bjuda Lars och Cissi på... Eftersom jag inte äter kött (bara fisk och kyckling) så skulle det ju vara trevligt att bjuda på nånting som alla kunde äta. Valet föll på fylld kycklingfilé! Jag tycker att det är roligt att testa nya maträtter och varje gång jag ser "halv åtta hos mig" så hittar jag nåt nytt jag vill testa! Igår blev det förrätt och efterrätt från programmet! Till förrätt gjorde jag kall, krämig avocadopaj med räkor, men den blev lite tråkig, det hade gärna kunnat fått vara rödlök i. Till efterrätt blev det vit chokladmousse med apelsin. Dock blev det lite för mycket med tanke på hur mättande varmrätten var... Men den smakade gott, tyckte jag då, som gillar Romerska bågar! ;-)
Varmrätten gjorde vi så här: Vi hackade och stekte bacon. Blandade det med Creme Bonjour extra vitlök, soltorkade tomater och basilika. Vi gjorde ett snitt i kycklingfiléerna och stekte dem i stekpannan så att de fick lite färg. Sen fyllde vi filéerna med hälften av fyllnigen och stoppade in dem i ugnen så att de blev klara. Resten av fyllningen kokade vi upp med lite grädde och fond och gjorde en sås. Detta serverades tillsammans med färsk tagliatelle. MUMS!!! (jag gjorde allt med "sojabacon")
Varmrätten gjorde vi så här: Vi hackade och stekte bacon. Blandade det med Creme Bonjour extra vitlök, soltorkade tomater och basilika. Vi gjorde ett snitt i kycklingfiléerna och stekte dem i stekpannan så att de fick lite färg. Sen fyllde vi filéerna med hälften av fyllnigen och stoppade in dem i ugnen så att de blev klara. Resten av fyllningen kokade vi upp med lite grädde och fond och gjorde en sås. Detta serverades tillsammans med färsk tagliatelle. MUMS!!! (jag gjorde allt med "sojabacon")
Kommentarer
Trackback