Härlig dag i backen!

Iförrgår kom min älskade lillebror hit. Så mysigt att få rå om honom lite, och barnen blev överlyckliga! Han stannade dock bara över natten, sen skulle han iväg på nya äventyr... ;-)
Igår morse  frågade jag Oliwer om han kunde tänka sig att åka skidor eller skridskor, men han protesterade högljutt. Eftersom han varken kan åka skidor eller skridskor och inte heller har några planer på att lära sig, så ville han hellre leka med en kompis. Mamman förvandlades då till ett sånt där monster som man inte borde bli, ni vet så där opedagogisk och fruktansvärt otrevlig. Jag kände att det tamejfan fick vara nog! Han kan inte spela tv-spel eller kolla på film hela dagarna! Bor man i Norrland så måste man kunna åka skridskor eller skidor, annars får man gå i ide 5 månader per år... Han förstod nog vad jag menade, men fungerar så att om det är något han inte klarar av så struntar han i att försöka. Vet inte hur många fighter vi haft om detta... Lovade honom att det skulle bli roligt att åka skidor när han väl lärt sig, så vid lunchtid packade vi in barnen i bilen och styrde kosan mot Järvsö, till skidbacken.
Han älskade det! De har ett rullband i en liten backe, där barnen kan åka "lift" själva. Det var jättespännande och sista gångerna vågade han kliva på det själv, utan minsta hjälp från oss. Han vägrar att ploga så han fick åka som han ville och "sladdbromsa". Fort gick det, men jag är inte säker på att han visste vad han gjorde;-)
Vi får se om det blir en sväng dit idag också:-)
Det är sådär kul att ha med sig den minsta ligisten, eftersom han inte förstår faran i att spring runt i slalombacken... Han lekte en del i klätterställningen med andra barn, men det är trots allt inte avslappnat att ha honom med.

Kommentarer
Postat av: Lisbeth

Kul Kan riktigt höra dig när du med bestämd röst talar om för honom att det är kul Tur att man aldrig ger sig annars skulle dom aldrig kunna något domfattar ju inte sitt bästa. På med skidorna själv och på lillen. Kul att åka mellan benen.

2011-03-21 @ 13:20:02
URL: http://tankelek.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0